Tässä hieman ohjeita ja infoa kuinka rajalla toimitaan.
Suomen tulliin passi ja rekisteri ote mukaan. Joskus tulli haluaa nähdä rekkarin.
Venäjän puolelle saavuttua ajetaan notkon läpi ja saavutaan puomille. 

Venäläiset yleensä vasemma kaistalla ja Suomalaiset oikealla. Siis jos on ruuhkaan, yleensä on.


Jos tullipihalla on tullityyppi opastamassa(yleensä ruuhka-aikoina) 3 kaistalle. Kaistat 1 ja 2 on venäläisille. Suomalaiset voi käyttää 2 jos ei ole ruuhkia. Ekalla kopilla mennään maahantulolapun kanssa ja ilmotetaan monta matkustajaa on mukana.


Maahantulolappuun laitetaan sukunimi, etunimi,syntymäaika, maa (fin), passinnumero, viisumin numero ja allekirjoitus. Vaikka ohjeissa lukee että kaikki nimet keväällä 2016(vaalimaalle) tuli muutos että lähtöpäivä ja saapumispäivä pitää merkitä sekä viisumin tyyppi.


Kuljettaja saatuaan leiman passiin voi mennä sitten 2 koppia eteenpäin autoluukulle jonottamaan. customs.ru voi tulostaa Lomakkeen kaksipuoleisena A4 niin ei tarvi käsillä kirjotella. Ainoastaan päivämäärää ja allekirjoitusta ei voi tehdä valmiiksi.


Kun olet saanut autopaperiin tarran ja leiman voi siirtää auton eteenpäin jos tarvetta ja avata takaluukku. Kun tullivirkailija tulee tarkastamaan autoa avaa takaovi ja anna paperit sille joka antaa takaisin toisen leimattuna(sen jos on tarra), säilytä tämä paluu matkaa varten. Kun pääset pois ja ajat viimeiselle puomille ota passista sivu jossa on äsken tehty leima ja näytä sitä portilla. Kesäkuu 2016 haluaa nähdä myös passin kuva sivun.